Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Atletika

ČSOB Bratislava Marathon očakáva 7000 bežcov, pobeží i primátor Vallo

Bežci na trati ročníka ČSOB Bratislava marathon v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Na samotný maratón, ktorý sa začína v nedeľu o 9.00, sa doposiaľ prihlásilo 693 bežcov. Renault polmaratón so štartom v rovnakom čase má zatiaľ 1407 prihlásených účastníkov.

Bratislava 24. marca (TASR) - Sedemnásty ročník ČSOB Bratislava Marathon sa po vlaňajšom netradičnom termíne uskutoční v prvý aprílový víkend a vyvrcholí v nedeľu 3. apríla. Slávnostné otvorenie je na programe v piatok 1. apríla o 18.00 v bratislavskom Primaciálnom paláci.

Na podujatie bolo vo štvrtok prihlásených 6000 bežcov, pričom jeho riaditeľ Jozef Pukalovič očakáva, že do začiatku budúceho mesiaca sa prihlásia ďalší. "Očakávame celkový počet účastníkov okolo 7000. Po dvoch rokoch môžeme toto podujatie za pomoci našich partnerov rozbehnúť naplno," pripomenul komplikácie v dôsledku pandémie na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ pretekov. "Snažili sme sa vytvoriť čo najlepšie podujatie, pri ktorom sú v tejto dobe ešte podstatnejšie hodnoty ako priateľstvo, súdržnosť, solidarita a spolupatričnosť," dodal Pukalovič.

Tento ročník maratónu bude mať aj veľký charitatívny rozmer. Podľa generálneho riaditeľa ČSOB Daniela Kollára banka v súvislosti s maratónom finančne prispeje na humanitárnu pomoc Ukrajine, ktorú koncom februára vojensky napadlo Rusko. "V rámci vyjadrenia pomoci Ukrajine prispeje ČSOB nadácia dvomi eurami za každého bežca. Peniaze poputujú na Občianske združenie Človek v ohrození," uviedol Kollár.

Sedemnásty ročník ČSOB Bratislava Marathonu podporí svojou účasťou aj bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý pripomenul dôležitosť tejto akcie pre hlavné mesto: "Podľa prieskumov patria mestá, v ktorých sa na amatérskej úrovni lepšie športuje, k tým s lepším životom. Takéto podujatia dávajú dokopy komunitu, majú charitatívny rozmer a na chvíľu dajú ulice ľuďom a nie autám."

Na samotný maratón, ktorý sa začína v nedeľu o 9.00, sa doposiaľ prihlásilo 693 bežcov. Renault polmaratón so štartom v rovnakom čase má zatiaľ 1407 prihlásených účastníkov. Deň predtým sú na programe detské behy či beh pre seniorov s dĺžkou 4,2 kilometra, ktorý sa každoročne teší veľkej popularite.