Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Atletika

Forsterová postúpila na MS do 20 rokov do finále stovky

Na snímke vpravo slovenská šprintérka Viktória Forster a vľavo Kyrgizka Eva Kadyrova počas behu na 200 metrov na III. Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires 13. októbra 2018, foto z archívu. Foto: TASR - SOV - Andrej Galica

Devätnásťročná zverenka Kataríny Adlerovej predtým obsadila vo štvrtom rozbehu tretiu priečku časom 11,75 sekundy a medzi 24 najlepších postúpila priamo.

Nairobi 18. augusta (TASR) - Slovenská šprintérka Viktória Forsterová postúpila na MS v atletike do 20 rokov v keňskom Nairobi do finále stovky. To je na programe vo štvrtok o 16.30 SELČ.

V II. semifinále síce skončila na nepostupovej tretej priečke, priamo išli ďalej prvé dve šprintérky, ale vďaka slovenskému rekordu 11,54 sekundy sa medzi osem najlepších dostala s časom. Devätnásťročná zverenka Kataríny Adlerovej predtým obsadila vo štvrtom rozbehu tretiu priečku časom 11,75 sekundy a medzi 24 najlepších postúpila priamo.

Guliar Karel Šula dosiahol v kvalifikácii výkon 16,90 m a nepostúpil do finále. Celkovo obsadil 17. miesto. Informácie pochádzajú zo webu atletika.sk.