Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Hrašnová hodila kladivom 66,28 m a nepostúpila z kvalifikácie na MS

Na snímke slovenská reprezentantka Martina Hrašnová počas kvalifikácie v hode kladivom žien na majstrovstvách sveta v atletike v Budapešti v Maďarsku v stredu 23. augusta 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hrašnová nedokázala prekonať svoje sezónne maximum, ktoré má hodnotu 69,55.

Budapešť 23. augusta (TASR) - Slovenská kladivárka Martina Hrašnová sa nepredstaví vo finále na atletických MS v Budapešti. V kvalifikácii hodila 66,28 m a v prvej skupine obsadila 17. miesto. Ešte pred nástupom druhej skupiny tak mala istotu, že nepostúpi do finálovej dvanástky.

Hrašnová nedokázala prekonať svoje sezónne maximum, ktoré má hodnotu 69,55. V Budapešti absolvovala už svoj siedmy svetový šampionát, v Berlíne 2009 vybojovala pre Slovensko bronzovú medailu.

"Vedela som, že finále bude pre mňa nedosiahnuteľné. Možno je to pre mňa posledné vrcholné podujatie, hoci neplánujem končiť. Človek nikdy nevie. Som rada, že som si mohla zasúťažiť v týchto nádherných podmienkach. V budúcej sezóne by som rada absolvovala dva štarty na vrcholných podujatiach. Na ME v Ríme a ak sa podarí aj na olympiáde," prezradila Hrašnová v rozhovore pre RTVS.

MS v Budapešti - kladivo žien:

kvalifikácia - A-skupina: 1. Hanna Skydanová (Azer.) 77,10 m,
... 17. Martina HRAŠNOVÁ (SR) 66,28