Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Kladivár Lomnický oslávil Nový rok v JAR, na OH poškuľuje po medaile

Na archívnej snímke slovenský kladivár Marcel Lomnický. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V Riu de Janeiro by sa chcel Marcel Lomnický prebojovať do finále a v ňom podať dobrý výkon. Tomu podriadi aj prípravu a tohtoročnú pretekársku sezónu tak začne až v máji.

Bratislava 3. januára (TASR) - Aj pre kladivára Marcela Lomnického je hlavný cieľ na rok 2016 olympiáda. V Riu de Janeiro by sa chcel prebojovať do finále a v ňom podať dobrý výkon. Tomu podriadi aj prípravu a tohtoročnú pretekársku sezónu tak začne až v máji.

Druhý v poradí ankety Atlét roka 2015 sa aj v tomto roku bude trénovať sám, rovnako ako v uplynulých šiestich, no chce pribrať aj človeka "zvonku", s ktorým bude konzultovať technickú stránku. "Tým, že sa trénujem sám, je každá príprava trochu iná. Snažím sa aj teraz pred olympiádou meniť nejaké detaily. Možno aj tú psychickú prípravu pred finále. Tréningový plán si pripravujem stále sám, ale po novom sa ho už snažím konzultovať s nejakým trénerom. Najmä technické veci, ktoré ja len cítim, ale nevidím," povedal pre TASR.

Prípravu odštartoval už pred koncoročnými sviatkami, keď sa aj s priateľkou vydal do Juhoafrickej republiky. "Išli sme už dva dni pred Štedrým večerom. Priateľka len na týždeň, no ja ostávam na celé dva mesiace. Je to prvé sústredenie v teple," uviedol.

Ôsmy muž z uplynulých MS v Pekingu odštartuje pretekársku sezónu až niekedy v máji. "Bavili sme sa s mojím manažérom Alfonzom Juckom, že Zlatá tretra bude niekedy v polovici mája, takže asi tam. Dovtedy budem iba trénovať, keďže môj hlavný cieľ - olympiáda je až v auguste. Tým, že nemám halovú sezónu, tak mám ešte čas."

V Riu sa chce rovnako ako na MS dostať do finále, v ňom to bude už o momentálnej forme i o troche šťastia. "Pokiaľ sa budem dobre cítiť, budem poškuľovať po medaile. Ťažko povedať, aký výkon by mohol stačiť, ale väčšinou je na takýchto podujatiach niečo okolo 78,5-79 metrov už medaila. Na finále by mohlo stačiť okolo 75 metrov," dodal.