Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Atletika

Korčok opäť obhájil post prezidenta Slovenského atletického zväzu

Na snímke predseda Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok. Foto: TASR/Michal Svítok

Korčok šéfuje SAZ od 20. októbra 2012.

Banská Bystrica 11. októbra (TASR) - Peter Korčok obhájil post prezidenta Slovenského atletického zväzu (SAZ). V nedeľných voľbách na valnom zhromaždení SAZ v Banskej Bystrici získal 71 hlasov, jeho protikandidát Tibor Danáč dostal dôveru 12 delegátov, 2 hlasovacie lístky boli neplatné.

Korčok šéfuje SAZ od 20. októbra 2012, keď vystriedal Máriu Mračnovú, v novembri 2016 svoj post obhájil po prvý raz, pokračovať bude v treťom funkčnom období. "Budem veľmi rád spolupracovať a snažiť sa o konštruktívnu diskusiu s uznávanou trénerkou Naďou Bendovou, s Igorom Kováčom a Branislavom Droščákom. Vždy sa vďaka spolupráci môžeme posunúť ešte ďalej," citovala slová Korčoka po znovuzvolení stránka atletika.sk.

Viceprezidentom SAZ sa stal opäť Ladislav Asványi so 71 hlasmi, za jeho protikandidáta Rastislava Hrbáčka hlasovalo 13 delegátov, 1 lístok bol neplatný. Do výkonného výboru SAZ na roky 2020 až 2024 zvolili delegáti Martina Pupiša (65 hlasov), Petra Fila (60), Róberta Mittermayera (58), Martina Illéša (57), Silviu Hanusovú (56) a Zorana Kollaroviča (56). Všetci získali potrebnú nadpolovičnú väčšinu z 85 platných hlasov. Do exekutívy sa z 13 kandidátov nedostali Branislav Droščák (26), Naďa Bendová (20), Henrieta Rusnáková (19), Igor Kováč (18), Tibor Danáč (17), Rastislav Hrbáček (15) a Ján Garaj (11).

Členom VV sa na základe návrhu komisie športovcov SAZ stal aj majster sveta a olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth, ktorý vo voľbách získal 78 hlasov. Miesto členky vo VV vyplývajúce z funkcie potvrdilo valné zhromaždenie 81 hlasmi aj členke rady Európskej atletiky (EA) Anne Kirnovej.

Predsedom odvolacej komisie SAZ sa stal právnik Patrik Hrbek, členmi Tomáš Budinský a Pavol Hajmássy. Disciplinárnu komisiu zväzu bude viesť Ivan Čillík (dostal 73 z 83 platných hlasov), za jej členov zvolili Dominiku Blaškovú (73), Petra Buca (56), Petra Kalabusa (70) a Štefana Straňovského (73). V súboji s Petrom Bucom o miesto zástupcu v DK SAZ za východoslovenský región neuspel Jaroslav Rusnák (24). Šéfom arbitrážnej rady SAZ sa stal Marián Kalabus, spolupracovať bude s členmi Milutínom Černákom, Miroslavom Illéšom, Branislavom Koniarom a Máriou Mračnovou. Alexander Čakloš sa tesne pred hlasovaním vzdal kandidatúry. Informoval o tom oficiálny web SAZ.



VÝKONNÝ VÝBOR SAZ (2020 – 2024)

prezident: Peter Korčok

viceprezident: Ladislav Asványi

členovia: Silvia Hanusová, Peter Filo, Martin Pupiš, Martin Illéš, Róbert Mittermayer, Zoran Kollarovič, Matej Tóth (za komisiu športovcov SAZ), Anna Kirnová (z titulu funkcie v rade EA)