Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

Košický JBL Jump Fest bude v júni, zúčastnia sa aj zahraniční atléti

Na košickej Alžbetinej ulici a Hlavnom námestí sa konal druhý ročník atletických pretekov JBL Jump Fest. Na snímke český skokan do diaľky Jakub Bystroň. Košice, 6. septembra 2017. Foto: TASR/František Iván

JBL Jump Fest si našiel priaznivcov po celom svete, videá z predošlého ročníka mali na sociálnych sieťach 13,5 milióna videní.

Košice 8. apríla (TASR) - Organizátori atletického JBL Jump Festu oznámili dátum konania tohtoročnej edície podujatia. Oproti tradičnému septembrovému termínu prišlo k zmene - 7. ročník je na programe už 15. júna, čo umožní predĺženie programu až do večerných hodín. Organizačný tím z občianskeho združenia Atletika Košice usporiada skokansko-šprintérske podujatie v centre Košíc neďaleko Dómu sv. Alžbety.

Okrem zmeny termínu prichádzajú kompetentní aj s ďalšou úpravou - nebude sa pretekať na 60 yardov, ale na 60 metrov. "K tomuto kroku sme pristúpili preto, aby bolo možné získavať body do svetového rebríčka, ktorý má vplyv na kvalifikáciu na vrcholné podujatia," vysvetlil zakladateľ mítingu Stanislav Návesňák pre oficiálny portál Slovenského atletického zväzu.

JBL Jump Fest si našiel priaznivcov po celom svete, videá z predošlého ročníka mali na sociálnych sieťach 13,5 milióna videní. Tento nárast popularity spôsobil i záujem o účasť zo strany zahraničných športovcov. Prihlasovanie na nadchádzajúci ročník je preto otvorené aj na americkom atletickom portáli RosterAthletics, ktorý je novým technologickým partnerom košického mítingu.