Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Mwangi a Kácserová obhájili tituly na 69. ročníku Devín - Bratislava

Na snímke víťaz 69. ročníka Národného behu Devín - Bratislava Joel Maina Mwangi z Kene v Bratislave v nedeľu 10. apríla 2016 Foto: TASR - Jakub Kotian

Keňan Mwangi dobehol do cieľa trate dlhej 11.625 metrov v čase 34:11 minút, maďarka Kácserová ju zvládla za 40:24 minút.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Keňan Joel Maina Mwangi a Maďarka Zita Kácserová obhájili vlaňajšie tituly na 69. ročníku Národného behu Devín - Bratislava. Mwangi dobehol do cieľa trate dlhej 11.625 metrov v čase 34:11 minút, najlepšia žena ju zvládla za 40:24 minút.



Na druhom mieste skončil maďarský pretekár László Gregor so stratou 30 sekúnd, tretí finišoval domáci Alexander Jablokov (+3:01 min). "Som šťastný, že som obhájil svoj titul. Dnes sa mi bežalo dobre, všetko bolo v poriadku a páčilo sa mi tu. Vyšlo aj počasie, bolo chladnejšie, ale nie príliš. Snáď sa mi podarí prísť aj na budúci rok," povedal v cieli víťaz.



Kácserová zlepšila svoj vlaňajší čas o 28 sekúnd. "Som veľmi šťastná a veľmi unavená. Preteky boli trochu ľahšie ako tie vlaňajšie, ale na druhej strane mi prekážal vietor. No vyhrala som a teším sa z toho," uviedla.

Na druhom mieste medzi ženami skončila slovenská vytrvalkyňa Zuzana Durcová zo Spartaka Myjava, ktorá na víťazku stratila 34 sekúnd. Tretia bola Katarína Pokorná (+2:24 min). "Devín - Bratislava som bežala prvýkrát. Je to úžasné, ešte si to ani tak veľmi neuvedomujem, ale je to super pocit. Bolo to náročné kvôli vetru, stále sa to točilo. No ja trénujem v Košiciach a tam fúka stále, takže som zvyknutá," povedala Durcová, ktorá ako najlepšia Slovenka získala mobilný telefón.


Výsledky:

muži:

1. Joel Maina Mwangi (Keňa) 34:11 min
2. László Gregor (Maď.) +30 s
3. Alexander Jablokov (SR/BEHAME.sk) +3:01

ženy:

1. Zita Kácserová (Maď.) 40:24 min
2. Zuzana Durcová (SR/Spartak Myjava) +34 s
3. Ka
tarína Pokorná (SR/Slávia STU Bratislava) +2:24