Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

OH2016-Atletika: Návštevnosť v Riu nereflektuje záujem

Prezident Medzinárodnej asociácie atletických federácii (IAAF) Sebastian Coe Foto: TASRAP

Atletické podujatia na olympijských hrách v Riu de Janeiro nesprevádzali plné štadióny, ale prezident Medzinárodnej asociácie atletických federácii Sebastian Coe je napriek tomu spokojný.

Rio de Janeiro 21. augusta (TASR) - Atletické podujatia na olympijských hrách v Riu de Janeiro nesprevádzali plné štadióny, ale prezident Medzinárodnej asociácie atletických federácii (IAAF) Sebastian Coe je napriek tomu spokojný.

"Naše odvetvie má stále veľa fanúšikov. Športovci dokázali, že dokážu zabaviť a zaujať celý svet," povedal na tlačovej konferencii Bach, informovala agentúra DPA. Oproti OH 2012 v Londýne sa záujem o internetové stránky IAAF zdvojnásobil, cez mobilné zariadenia zaznamenali dokonca nárast návštevnosti o 361 percent. "Chceme vidieť plné štadióny, ale to nereflektuje reálny záujem o atletiku," dodal Coe, ktorý zároveň vyzdvihol výkony zlatého Brita v behu na 5000 a 10.000 m Mo Faraha či jamajského fenoména Usaina Bolta, ktorý po Pekingu 2008 a Londýne 2012 skompletizoval svoj tretí zlatý hetrik pod piatimi kruhmi (100 m, 200 m, 4x100 m).