Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

OH2020-Atletika: Maratón v Tokiu vyhrali Legese a Salpeterová

Na snímke etiópsky vytrvalec Birhanu Legese vyhral tokijský maratón a obhájil tak vlaňajší titul v nedeľu 1. marca 2020. Foto: TASR/AP

Organizátori tradičných pretekov sa ešte v strede februára rozhodli obmedziť štart len pre približne dvesto elitných bežcov, aby tak zabránili ďalšiemu šíreniu nového koronavírusu.

Tokio 1. marca (TASR) - Etiópsky vytrvalec Birhanu Legese v nedeľu vyhral tokijský maratón a obhájil tak vlaňajší titul. Medzi ženami sa z triumfu tešila Lonah Chemtai Salpeterová z Izraela.

Legese preťal cieľ v čase 2:0415 h, na druhom mieste finišoval Belgičan Bashir Abdi a tretí skončil Sisay Lemma z Etiópie. "Som veľmi rád, že som vyhral tieto preteky. Dnešné počasie bolo ako stvorené na preteky, som spokojný, ale mohol som ísť aj trochu rýchlejšie," povedal víťaz.

Salpeterová dosiahla čas 2:17:45 h, druhú a tretiu priečku obsadili Etiópčanky Birhane Dibabová a Sutume Asefa Kebedeová.

Organizátori tradičných pretekov sa ešte v strede februára rozhodli obmedziť štart len pre približne dvesto elitných bežcov, aby tak zabránili ďalšiemu šíreniu nového koronavírusu. Pôvodne sa prihlásilo 38-tisíc záujemcov. Maratón bol zároveň kvalifikáciou na olympijské hry. Tie sa uskutočnia v japonskej metropole od 24. júla do 9. augusta. Informovala agentúra dpa.