Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Atletika

Slováci zabojujú v Chorzówe o Tokiu i o MS 2022

Na snímke vľavo slovenský reprezentant a európska juniorská dvojka v behu na 400 m v roku 2020 Oliver Murcko a vpravo slovenská reprezentantka v behu na 400 m prek. Ema Zapletalová počas tlačovej konferencie s členmi slovenskej výpravy prd MS štafiet a kvalifkácii na OH 2020 v Tokiu v poľskom Chorzówe na atletickom štadióne v Martine 29. apríla 2021. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Do Tokia sa Slováci prebojujú iba v prípade, ak postúpia medzi osmičku najlepších.

Chorzów 29. apríla (TASR) - Slovenskí šprintéri sa cez víkend pokúsia kvalifikovať na OH v Tokiu i MS 2022 v Eugene v najmladšej atletickej disciplíne, miešanej štafete 4x400 metrov. Na World Athletics Relays v poľskom Chorzówe by mali v ideálnom prípade nastúpiť v zložení Iveta Putalová, Emma Zapletalová, Oliver Murcko a Šimon Bujna.



"Na svetový šampionát sa podľa môjho názoru dostaneme, boj o olympiádu si však bude vyžadovať maximálne možné úsilie. Ak budeme všetci v psychickej pohode, ukáže sa kvalita každého člena našej štafety a aj s nacvičenými odovzdávkami to pôjde ako po masle. Dôležité bude, aby zo seba každý vydal na dráhe všetko, čo môže," povedal podľa oficiálnej stránky Slovenského atletického zväzu (SAZ) najmladší člen tímu 20-ročný Oliver Murcko.



Do Tokia sa Slováci prebojujú iba v prípade, ak postúpia medzi osmičku najlepších. "Či sa nám to podarí, nezávisí celkom len od nás, ale aj od formy našich súperov. Môžeme si však trúfať prekonať slovenský rekord 3:20,43," poznamenala najskúsenejšia členka kvarteta Iveta Putalová.