Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Atletika

Morvay sa stal druhým slovenským atlétom s miestenkou do Tokia

Na archívnej snímke zľava slovenskí chodci Matej Tóth a Michal Morvay. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Štartovať v poslednej olympijskej päťdesiatke po boku obhajcu zlata z Ria Maťa Tótha bude niečo neopísateľné, povedal Morvay.

Bratislava 1. júna (TASR) - Slovenský chodec Michal Morvay sa predstaví na tohtoročných olympijských hrách. Do Tokia sa kvalifikoval prostredníctvom rebríčka, keď po pondelkovej uzávere figuroval na 53. mieste. V Sappore sa na 50 km trati predstaví cez renking 60 chodcov. Informoval o tom portál atletika.sk.

Okrem Morvaya, ktorý je druhým atlétom s istotou účasti v Tokiu, bude v chodeckých pretekoch reprezentovať Slovensko aj Matej Tóth, obhajca zlata z Ria de Janeiro. Ten splnil limit na októbrovej Dudinskej päťdesiatke. "Asi každý slovenský športovec sníva o účasti na olympiáde, o možnosti reprezentovať našu krajinu. Mne sa to splnilo, za čo vďačím môjmu celému realizačnému tímu, rodine, sponzorom a všetkým, ktorí mi verili a podporovali ma. Štartovať v poslednej olympijskej päťdesiatke po boku obhajcu zlata z Ria Maťa Tótha bude niečo neopísateľné,“ povedal Morvay pre atletika.sk.

Kým Tóth sa kvalifikoval cez splnený limit, Morvay si zabezpečil účasť pod piatimi kruhmi cez rebríček: "Dostať sa v olympijskom roku medzi 60 najlepších v renkingu je veľmi náročné. V minulosti by môj osobný rekord 3:57:59 vždy v pohode stačil na účasť na olympiáde, no teraz som k tomu potreboval ešte jednu päťdesiatku na úrovni 4 hodín a k tomu nejaké bonusové body za majstrovské tituly. Aj z toho vidieť kvalitatívny vzostup v tejto disciplíne. O to viac si vážim každú odtrénovanú hodinu, každý odmakaný kilometer na ceste za mojím snom."