Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Olympiáda spravila na Putalovú dojem: Verím, že ju ešte zažijem

Na snímke slovenská atlétka Iveta Putalová Foto: TASR/Dano Veselský

Dvadsaťosemročná štvrťkárka si v Rio de Janeiro vytvorila sezónne maximum (52,82 s), ale na postup z kvalifikácie to nestačilo.

Rio de Janeiro 14. augusta (TASR) - So svojím výkonom nebola spokojná, no verí, že bude mať šancu na reparát. Na Ivetu Putalovú urobila premiéra pod olympijskými kruhmi veľký dojem a tak sa chce o štyri roky v Tokiu na hry vrátiť.

Dvadsaťosemročná štvrťkárka si v Rio de Janeiro vytvorila sezónne maximum (52,82 s), ale na postup z kvalifikácie to nestačilo. "Čo sa týka môjho výkonu, chcela som dosiahnuť viac. No je to pre mňa inšpirácia, že je stále na čom pracovať. V mojom prípade dvojnásobne. Je to ukážka toho, kde sa nachádzam ja a atléti na 400-vke z iných krajín v Európe a na svete. Ešte je čo robiť, treba drieť, bez práce to nejde," povedala dvadsaťosemročná atlétka a odkázala tak na Tokio 2020, kde by chcela výraznejšie prehovoriť do poradia: "Dúfam, že sa dostanem na ďalšiu olympiádu a podám tam lepší výkon. Určite chcem pokračovať ďalej."
Na snímke slovenská bežkyňa Iveta Putalová v rozbehu na 400 metrov počas XXXI. letných olympijských hier v brazílskom Rio de Janeiro 13. augusta 2016.
Foto: TASR/Michal Svítok


Atletické súťaže v Riu, okrem maratónu a chôdze, sa odohrávajú na Olympijskom štadióne s kapacitou 60.000 divákov. Už od rána sa naň hrnulo množstvo divákov, ktorí mohutne povzbudzovali aj počas kvalifikácii a rozbehov. "Atmosféra sa mi veľmi páči, štadión je stále plný. Aj dráha mi sedela, bola fakt rýchla, no veľmi rýchle boli aj moje súperky."

Veľký dojem na ňu spravil otvárací ceremoniál na slávnej Maracane. "Samozrejme, veľmi som si ho užila, aj preto, že som si povedala, že môže byť môj prvý i posledný. Ale verím, že nebude," dodala.