Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Čuchran vybojoval na ME v paraatletike striebro v hode oštepom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Celkovo hodnotím slovenské tri striebra veľmi vysoko. Všetky boli za veľmi kvalitné výkony. Pred Tokiom je to veľký prísľub, zhodnotil jeho výkon reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček.

Bydgoszcz 5. júna (TASR) - Slovenská reprezentácia sa vracia z ME v paraatletike v poľskom meste Bydgoszcz s tromi striebornými medailami. Po Mariánovi Kuřejovi a Dušanovi Laczkóovi si v sobotu vybojoval druhý najcennejší kov aj Ladislav Čuchran v hode oštepom F54 s osobným rekordom 29,64 m.

"So striebrom som vzhľadom k okolnostiam veľmi spokojný. Zdravotne nie som úplne v poriadku, aj preto ma prekonanie osobného rekordu a druhé miesto potešili. Prvým pokusom som sa dostal do dobrej pozície, ďalšie boli ako na hojdačke a posledný bol najdlhší, najuvoľnenejší. Verím, že týmto výkonom a výsledkom sa mi podarí dostať aj na paralympiádu do Tokia. Pribudlo mi sebavedomie. Verím, že ak sa tam dostanem, mohol by som tam zabojovať aj o cenný kov," uviedol slovenský reprezentant v tlačovej správe Slovenského paralympijského výboru (SPV).

Čuchran vybojoval striebro vo veľmi silnej konkurencii. "Mal dva výborné hody. Priblížil sa k 30 metrovej hranici. Je v podstate nováčikom na medzinárodnej scéne, ale má veľký potenciál. Verím, že dostane miestenku do Tokia. Celkovo hodnotím slovenské tri striebra veľmi vysoko. Všetky boli za veľmi kvalitné výkony. Pred Tokiom je to veľký prísľub," zhodnotil jeho výkon reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček.