Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Atletika

Kuřeja skončil na ME v paraatletike s osobným rekordom v hode kuželkou

Na archívnej snímke atlét Marián Kuřeja. Foto: TASR/Andrej Galica

Cez víkend som nebol úplne zdravotne v poriadku, o to som radšej, že mi to dnes takto lietalo a ešte som si vytvoril aj osobný rekord, uviedol športovec.

Bydgoszcz 2. júna (TASR) - Slovenská výprava získala na ME v paraatletike v poľskom meste Bydgoszcz prvú medailu. Marián Kuřeja vybojoval v hode kuželkou skupiny F51 striebro výkonom 31,19 m, ktorým si zároveň stanovil osobné maximum. Lepší bol iba Srb Željko Dimitrijevič, ktorý dohodil na úroveň 34,71 m.

"S dnešným výkonom som veľmi spokojný. Cez víkend som nebol úplne zdravotne v poriadku, o to som radšej, že mi to dnes takto lietalo a ešte som si vytvoril aj osobný rekord. Najdlhší bol druhý pokus, pridal som aj ďalšie podobne kvalitné. Teší ma, že to nebol len jeden uletený pokus. Už pri rozhadzovaniach som mal dobrý pocit, podarilo sa mi ho preniesť do prvých dvoch pokusov. Škoda jedného, ktorý zaletel mimo výseč. Nevadí, nechám si ho na paralympiádu v Tokiu. Tam by som rád zabojoval o medailu. Určite mi k sebavedomiu pomôže práve striebro z majstrovstiev Európy," povedal Kuřeje pre web paralympic.sk.