Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Atletika

Quinonez príde o Tokio, dostal ročný dištanc

Zľava Číňan Sie Čen-jie, Američan Noah Lyles a Ekvádorčan Alex Quiňónez v semifinále mužov na 200 m na MS v atletike v katarskej Dauhe. Foto: TASR/AP

AIU provizórne suspendovala Quinoneza už v júni. Ekvádorský reprezentant sa mal na OH 2020 predstaviť v behu na 200 m.

Paríž 21. júla (TASR) - Ekvádorský šprintér Alex Quinonez dostal od Jednotky atletickej integrity (AIU) ročný dištanc za previnenie voči dopingovým pravidlám. Bronzový medailista v behu na 200 m z MS 2019 tak príde o štart na OH v Tokiu, suspendácia mu plynie od 25. júna 2021.

Tridsaťjedenročný Quinonez vynechal dopingové kontroly 2. júna 2020, 28. septembra 2020 a tento rok 19. mája. Podľa dopingových pravidiel musia atléti uviesť s 90-dňovým predstihom čas a miesto, kde môžu komisári vykonať námatkovú mimosúťažnú kontrolu. V prípade, že športovec danú povinnosť nesplní, musí čeliť tým istým dôsledkom ako v prípade pozitívneho nálezu. Ak v priebehu dvanástich mesiacov zmešká tri dopingové kontroly, dostane dištanc.

AIU provizórne suspendovala Quinoneza už v júni. Ekvádorský reprezentant sa mal na OH 2020 predstaviť v behu na 200 m. Proti trestu sa môže odvolať, v prípade úspechu by sa ešte teoreticky mohol v Tokiu objaviť.