Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

ROMANTIKA V BUDAPEŠTI: Černý požiadal v cieli Burzalovú o ruku

Na snímke slovenská chodkyňa Hana Burzalová počas chôdze mužov a žien na 35 km na majstrovstvách sveta v atletike v Budapešti 24. augusta 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zásnuby slovenského chodeckého páru sa stali okamžite hitom na sociálnych sieťach, kde dostal tisíce gratulácií.

Budapešť 24. augusta (TASR) - Slovenský atlét Dominik Černý pripravil v cieli chodeckej tridsaťpäťky na MS v Budapešti svojej partnerke Hane Burzalovej obrovské prekvapenie. Keď bola pár metrov pred cieľom, kľakol si pred ňu a požiadal ju o ruku.

Preteky mužov a žien na 35 km sa konali vo štvrtok paralelne. Černý už svoju súťaž dokončil na 19. mieste a keď sa blížila do cieľa aj slovenská reprezentantka (28.), vytiahol snubný prsteň. S ním vo vrecku absolvoval celých 35 budapeštianskych kilometrov. Burzalová odpovedala pozitívne - po bezmála štvorročnom vzťahu povedala svojmu partnerovi "áno".

"To, že Hanku požiadam o ruku, mi napadlo predvčerom. Rýchlo som zbehol do najbližšieho nákupného centra a kúpil prstienok. Za pár desiatok tisíc. Teda pár tisíc forintov...," citovala Černého facebooková stránka Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Zásnuby slovenského chodeckého páru sa stali okamžite hitom na sociálnych sieťach, kde dostal tisíce gratulácií.