Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

VIDEO: Slováci sa vrátili z ME s tromi striebornými medailami

Na snímke strieborní medailisti, zľava Ladislav Čuchran (hod oštepom), Marián Kuřeja (hod kuželkou), Dušan Laczkó (hod diskom), v pozadí vľavo reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček pózujú počas tlačovej konferencie po majstrovstvách Európy v paraatletike v poľskom meste Bydgoszcz, v Bratislave 9. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prvú medailu vybojoval aj Prešovčan Čuchran, ten však razantne demonštroval maximálne ambície.

Bratislava 9. júna (TASR) - Slovenská reprezentácia v paraatletike získala uplynulý týždeň na majstrovstvách Európy v poľskom meste Bydgoszcz tri strieborné medaily. Postarali sa o ne Marián Kuřeja v hode kuželkou, Ladislav Čuchran v hode oštepom a Dušan Laczkó v hode diskom.

Banskobystričan Kuřeja zopakoval výsledok spred troch rokov z Berlína. "Tajne som dúfal v zlato, no šampión našej disciplíny nám všetkým dáva dva-tri metre. Mal som trochu trému, pretože som bol v podstate favorit na medailu. Nastúpil som navyše prvý zo Slovákov, takže tlak bol veľký. Aj preto som spokojný so striebrom. Konkurenti makajú a výkony sa posúvajú každým dňom. Teraz musím hlavne zapracovať na tom, aby som častejšie triafal výseč. Často hodím veľmi ďaleko, no výkon je neplatný, pretože sa netrafím do sektoru. To je moja najväčšia slabina," zhodnotil svoje pôsobenie na šampionáte Kuřeja.



Novozámčan Laczkó získal premiérový cenný kov z vrcholného podujatia, z výsledku mal veľkú radosť: "Je to vysvedčením mojej práce. Dávam do toho veľmi veľa a teším sa, že sa to začína odzrkadľovať vo výsledkoch. Výkon bol veľmi dobrý, ale stále je na čom pracovať. Neviem presne v akej som forme, pretože pandémia spôsobila, že viacerí pretekári nesúťažili aj dva roky, no mal by som byť do 6. miesta na svete. Stále nemám isté Tokio, všetko by sa malo vyjasniť 23. júna."



Prvú medailu vybojoval aj Prešovčan Čuchran, ten však razantne demonštroval maximálne ambície. "Som pripravený bojovať aj o zlato. Výkonnostne som na tom veľmi dobre, hoci som mal pred šampionátom trochu zdravotné problémy a prekonal som aj Covid-19. S výkonom a aj dĺžkou hodu som spokojný. Konkurencia bola najsilnejšia, víťaz vyrovnal najlepší svetový výkon. Za aktuálne najlepším borcom v mojej disciplíne zaostávam o 1,20 m. To môžu vyriešiť aj lepšie raňajky," vyhlásil slovenský oštepár.