Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

Slovenská atlétka Škvarková atakovala métu 13 sekúnd

Na snímke slovenská atlétka Stanislava Škvarková. Foto: TASR Jakub Kotian

Vlastné maximum zo štvrtka v St. Pöltene zlepšila o 11 stotín.

Eisenstadt 10. júna (TASR) - Slovenská atlétka Stanislava Škvarková utvorila na mítingu Raiffeisen Austrian Open v rakúskom Eisenstadte, štvrtom podujatí sedemdielneho seriálu Austrian Top Meetings 2021, v rozbehu na 100 m prekážok slovenský výkon roka 13,01 sekundy. Vlastné maximum zo štvrtka v St. Pöltene zlepšila o 11 stotín. Vo finále obsadila slovenská rekordérka druhé miesto časom 13,06 s.

"Stanka zakopla na dvoch prekážkach, čo je veľká škoda – takisto aj prisilného vetra. Dobrým finálovým časom si mohla spraviť chuť pred ďalšími súťažami. V polovici finále mala už veľký náskok, no potom zaváhala. Je to však dobré, forma stúpa a už v nedeľu sa ju pokúsime pretaviť na ďalší kvalitný výkon," cituje internetový portál atletika.sk slová trénera Michala Škvarku.

Šprintérka Monika Weigertová si v rozbehu na 100 m vyrovnala osobný rekord 11,64 s a vo finále, v ktorom skončila tretia, dosiahla čas 11,32 s, no so silným vetrom v chrbte (+4,2 m/s). "Dnes som som sa cítila úplne najlepšie v poslednom období, čo som dokonale využila. Teší ma vyrovnaný osobný rekord v rozbehu. Finále som si maximálne užila a verím, že v tejto sezóne ´trafím´ beh, v ktorom budú regulérne podmienky a padne aj ďalší osobáčik," reagovala 29-ročná Weigertová.

Beh na 400 m prekážok vyhral bronzový z MEJ 2019 Matej Baluch v slovenskom výkone roka 50,92 s.