Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Forsterovú delili na stovke od bronzu tri stotiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Andrea Švecová nepostúpila do finále na 400 m prek.

Nairobi 19. augusta (TASR) - Slovenská atlétka Viktória Forsterová obsadila na MS do 20 rokov v kenskom Nairobi vo finále stovky šieste miesto. Rovnako ako v semifinále zabehla čas 11,54 sekundy a vyrovnala tak svoj vlastný slovenský rekord. Od bronzovej medaily ju delili iba tri stotiny sekundy.

Zverenka Kataríny Adlerovej bola po Eve Gleskovej-Lehockej (8. vo finále na OH 1972 v Mníchove) len druhá Slovenska vo finále behu na 100 m na globálnom svetovom podujatí v histórii. "Verila som, že Viktória vo finále nepredá lacno kožu a zabojuje. Pred štartom bola dobre pripravená i dobre naladená. Predviedla super štart i celý beh, nenašla som na ňom takto narýchlo žiadnu chybu. Chýbalo azda len kúštik športového šťastia v závere. Tri stotinky od medaily zamrzia, ale verím, že v budúcnosti sa Viktória medzi poprednými šprintérkami nestratí a vybojuje si medzi nimi miesto," uviedla Adlerová pre portál atletika.sk.

Zlato nezískala Namíbijčanka Beatrice Masilingiová (11,39 s), ktorá skončila šiesta vo finále dvojstovky na OH 2020 v Tokiu, ale suverénne Tina Claytonová z Jamajky v osobnom rekorde 11,09 s.

Finále sa uskutočnilo o 40 minút neskôr, ako bolo plánované. Pre silný dážď program na štadióne Kasarani prerušili. "Pre nás to až taký problém nebol, keďže preteky prerušili ešte pred rozcvičkou na finále," poznamenala Adlerová pre atletika.sk.

Andrea Švecová nepostúpila do finále na 400 m prek. V druhom rozbehu jej patrila 7. priečka v čase 1:02,60 min. Celkovo obsadila 17. miesto.

MS do 20 rokov v kenskom Nairobi - finále:


Ženy - 100 m:
1. Tina Claytonová (Jam.) 11,09 s,
2. Beatrice Masilingiová (Nam.) 11,39,
3. Melissa Gutschmidtová (Švajč.) 11,51,
... 6. Viktória FORSTEROVÁ (SR) 11,54