Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Atletika

Ujaha suspendovali, v Tokiu mal porušiť dopingové pravidlá

Americký atlét Trayvon Bromell (vľavo) zvíťazil v behu na 100 m na atletickom mítingu Diamantovej ligy v Gatesheade 13. júla 2021. Na druhom mieste skončil Brit Chijindu Ujah (druhý vpravo). Foto: TASR/AP

Ujah bol súčasťou britskej striebornej štafety spolu s Zharnelom Hughesom, Richardom Kiltym a Nethaneelom Mitchellom-Blakeom, ktorá skončila druhá v tesnom súboji s Talianskom.

Londýn 12. augusta (TASR) - Britského šprintéra Chijindua Ujaha, ktorý získal na OH striebro v štafete na 4x100 m, dočasne suspendovali za to, že mal v Tokiu porušiť dopingové pravidlá.

Atletická jednotka integrity (AIU) vo štvrtok oznámila, že laboratórium v Tokiu informovalo Medzinárodnú agentúru testovania o "nepriaznivom analytickom náleze" v Ujahovej vzorke. Tá mala obsahovať zakázané látky ostarín a S-23, selektívne modulátory androgénných receptorov. ktoré zvyšujú nárast svalovej hmoty, fyzickú výdrž a kondíciu.

Ujah bol súčasťou britskej striebornej štafety spolu s Zharnelom Hughesom, Richardom Kiltym a Nethaneelom Mitchellom-Blakeom, ktorá skončila druhá v tesnom súboji s Talianskom. Ak ho uznajú vinným, o medaily môže prísť celé kvarteto.

AIU okrem Ujaha dočasne suspendovala aj bežca na 1500 m Sadika Mikhoua z Bahrajnu, gruzínskeho guliara Benika Abramjana a kenského šprintéra Marka Otiena Odhiamba. Všetci mali v Tokiu podozrivé testy. Informovala agentúra AP.