Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Chorvátka Vlašičová potvrdila štart na Banskobystrickej latke

Blanka Vlašičová Foto: TASR/AP

Naposledy na Štiavničkách Vlašičová skákala v roku 2010, v piatich štartoch štyrikrát vyhrala a dosiahla najlepšie výkony v historii na čele s rekordom mítingu 205 cm.

Banská Bystrica 26. januára (TASR) - Chorvátska legenda Blanka Vlašičová definitívne potvrdila štart na 22. ročníku Banskobystrickej latky. V tlačovej správe o tom informovali organizátori populárneho slovenského podujatia v skoku do výšky, ktoré sa uskutoční 4. februára od 16.30 h.

Naposledy na Štiavničkách Vlašičová skákala v roku 2010, v piatich štartoch štyrikrát vyhrala a dosiahla najlepšie výkony v historii na čele s rekordom mítingu 205 cm. Teraz to bude jej druhý štart v sezóne, ktorú začne na domácich pretekoch v piatok v Splite. O hlavnú favoritku ženskej súťaže (začiatok o 16.30 h) je tak postarané.

Chorvátska výškarka Blanka Vlašičová
Foto: TASR/AP


Ďalšou zaujímavosťou prvých pretekov večera je súboj o juniorskú jednotku medzi českou dorasteneckou majsterkou sveta Michaelou Hrubou a Britkou Morgan Lakeovou, ktorá je juniorská majsterka Európy z vlaňajška a svetová juniorská šampiónka 2014. Hrubá má síce na konte "iba" 191 a Lakeová už 194, ale aktuálna sezóna môže priniesť zmeny v osobných maximách.

V 15-člennej mužskej súťaži len dvaja nemajú osobný rekord 230 cm a viac. Najnovšími prírastkami sú Grék Kostadinos Baniotis s najlepším výkonom 234 a dvomi finále z MS 2013 a 2015 a nový bahamský objav Jamal Wilson. Zatiaľ nie príliš známy pretekár sa zaskvel v prvý januárový víkend doma zlepšením na 230 a jeho manažér sľubuje prekvapenie. V každom prípade bude v mužskej súťaži súboj Taliansko (Fassinotti, Tamberi, Chesani) vs. Bahamy (Thomas, Barry, Wilson).

Predaj vstupeniek sa začal úspešne tento pondelok, organizátori očakávajú vypredanú halu. V slovenskom seriáli Latka 5 Miest bude ešte posledné kolo pred finále v Nitre v stredu 27.januára.