Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Volko má na halových MSR v Bratislave šancu na piaty titul za sebou

Na snímke slovenský atlét Ján Volko vo finále behu na 100 m na atletickom mítingu P-T-S v areáli X-bionic sphere v Šamoríne 11. septembra 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Obhajca európskeho zlata Ján Volko bude mať na najkratšom šprinte ešte kvalitnejšiu konkurenciu, akú mal počas uplynulého víkendu na mítingu Elán.

Bratislava 19. februára (TASR) - Halové majstrovstvá Slovenska v atletike budú jednou z posledných šancí na splnenie limitu na ME v Toruni. Šampionát v bratislavskej hale Elán sa uskutoční za prísnych bezpečnostných opatrení v sobotu a nedeľu.

Vrchol halovej sezóny pre Európanov je na programe v Poľsku 4.-7. marca, uzávierka limitov je najbližšiu stredu 24. februára. Slovensko má zatiaľ päť istých účastníkov ME – Jána Volka, Tomáša Matuščáka (obaja 60 m), Šimona Bujnu, Martina Kučeru (obaja 400 m) a Stanislavu Škvarkovú (60 m prekážok). "Z limitárov sa na MSR nepredstaví Kučera, ktorý sa v minulosti práve na národnom šampionáte v Eláne zranil. V hektickej sezóne nebude riskovať a pripraví sa radšej stopercentne do Torune. Šimon Bujna v rámci prípravy absolvuje štart na 60 m a štafetu na 4x200 m, pričom na šesťdesiatke nie je bez šance na dobrý výsledok, hoci sa to od neho po prechode na štvorstovku nečaká," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského atletického zväzu (SAZ) šéftréner Martin Pupiš.

Obhajca európskeho zlata Ján Volko bude mať na najkratšom šprinte ešte kvalitnejšiu konkurenciu, akú mal počas uplynulého víkendu na mítingu Elán. Vybojovať môže piaty titul za sebou. "Verím, že sa mi pred Toruňou ešte podarí posunúť tohtosezónne maximum. No ak aj nie, svet sa nezrúti. Venujem sa teraz tréningu, po pretekoch v Ostrave a na turné vo Francúzsku na prípravu neostalo veľa času. Rád súťažím po väčšom tréningovom zaťažení," prezradil Volko.

Na slovenskom šampionáte by mohli pribudnúť medzi účastníkov ME ešte traja kandidáti. "Šprintérka na 60 m Monika Weigertová na Eláne naznačila, že formu na limit určite má. Verím, že o halové ME bude chcieť zabojovať ešte aj výškar Lukáš Beer, ktorý však v dôsledku protipandemických opatrení absolvoval len minimum špeciálnych výškarských tréningov. Druhú štvorstovku v sezóne absolvuje Alexandra Bezeková, ktorá účasť v Toruni určite nechce vopred vzdať," uviedol Pupiš na portáli atletika.sk.