Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Volko utrpel na mítingu P-T-S menšie zranenie

Na snímke šprintéri, zľava Ján Volko (SR) a Richard Kilty (V. Británia) vo finále behu na 100 m na atletickom mítingu P-T-S v Šamoríne 2. júna 2021. Foto: TASR - Jakub Kotian

Lekári určia terapiu a odhadnú čas na zotavenie v piatok. Volko sa chce čo najlepšie pripraviť na druhú polovicu júna a záver olympijského kvalifikačného obdobia.

Bratislava 4. júna (TASR) - Slovensky rekordér v šprintoch Jan Volko utrpel na stredajšom 56. ročníku atletického mítingu P-T-S menšie zranenie. V behu na 100 metrov pocítil jemné potiahnutie na vnútornej strane stehna, preto si dá kratšiu pauzu.

Vo štvrtok ho bolela dolná končatina a vyšetrenie ukázalo zranenie 1. stupňa svaloveho charakteru. Lekári určia terapiu a odhadnú čas na zotavenie v piatok. Volko sa chce čo najlepšie pripraviť na druhú polovicu júna a záver olympijského kvalifikačného obdobia. "Po dvojstovke v Šamoríne som bol spokojný a s dobrým pocitom. Štvrtkové vyšetrenie nám síce zmenilo plány, ale verím, že nakoniec všetko dobre dopadne. Snaha o splnenie olympijského sna pokračuje," uviedol Volko v tlačovej správe.