Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Volko v Düsseldorfe tretí na 60 m, vyrovnal vlastné slovenské maximum

Na snímke Ján Volko. Foto: TASR

Volko postúpil do finále hladko, keď skončil v II. rozbehu druhý časom 6,60 a vyrovnal si tohtosezónne maximum z nedeľných víťazných pretekov v Erfurte.

Düsseldorf 4. februára (TASR) - Slovenský šprintér Ján Volko skončil na halovom mítingu v nemeckom Düsseldorfe na treťom mieste vo finále behu na 60 m, keď vyrovnal vlastný slovenský rekord časom 6,57 sekundy. Na 15. ročníku halového mítingu PSD Bank v Düsseldorfe Volka vo vypredanej Sportpark aréne zdolali len Brit Chijindu Ujah, ktorý časom 6,53 utvoril európsky výkon rok a Američan Brandon Carnes, ktorý si tiež zabehol sezónne maximum 6,56 (doteraz 6,58).

Volko postúpil do finále hladko, keď skončil v II. rozbehu druhý časom 6,60 a vyrovnal si tohtosezónne maximum z nedeľných víťazných pretekov v Erfurte. Predstihol ho takisto iba Ujah, ktorý ho obral časom 6,55 o post lídra európskych tabuliek roka. Toto duo bolo v düsseldorfských rozbehoch najrýchlejšie, víťaz I. behu Američan Brandon Carnes dosiahol čas 6,61. Informoval oficiálny web Slovenského atletického zväzu.