Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

VIDEO: V Bratislave sa koná už štvrtý charitatívny beh Wings for Life

Zo štartu svetového bežeckého podujatia Wing for Life World Run. Foto: TASR/Michal Svítok

V skupine ambasádorov zastupujú športové prostredie reprezentanti vo vodnom slalome Jana Dukátová a Jakub Grigar, alpský lyžiar Adam Žampa či bývalý futbalista Filip Šebo.

Bratislava 6. apríla (TASR) - V nedeľu 7. mája od 13.00 hod. sa aj v Bratislave uskutoční štvrtý ročník charitatívneho behu Wings for Life World Run. Podujatie sa koná simultánne vo viac než tridsiatich krajinách sveta.



Na Slovensku sa zatiaľ prihlásilo 3000 ľudí a organizátori by privítali ďalší nárast, kapacitne pojmú aj o tisícku viac. Tridsať minút po štarte začne pretekárov prenasledovať automobil, pre dostihnutého účastníka sa beh skončí. Celosvetovo posledný muž a posledná žena sa stanú celkovými víťazmi.



"Prvá časť povedie cez priemyselnú zónu prístavu, následne zamierime aj do historického centra, potom cez Most SNP a popri hrádzi do Čunova, pokračuje sa smer Gabčíkovo, kde sa nachádza 60. kilometer, a koniec trasy je pred obcou Štvrtok na Ostrove na stom kilometri. Vybehne sa globálne v jeden deň v rovnakom čase a tak uvidíme, kto a kde zvíťazí," priblížil riaditeľ behu Marcel Matanin, ktorý bol športovým riaditeľom nedávneho bratislavského maratónu či koordinátorom chodeckej Dudinskej päťdesiatky za Slovenský atletický zväz (SAZ).

Vodičom "prenasledovateľom" bude tretíkrát za sebou motocyklový pretekár Rely Dakar Ivan Jakeš: "Najprv pôjdem pätnásť kilometrov za hodinu, neskôr zrýchlim na osemnásť a možno aj na dvadsať km/h. Dúfam, že všetko prebehne bez problémov a účastníci budú dostatočne poučení, aby sme sa vyhli nehodám, aké sa nám stali v minulosti."



V skupine ambasádorov zastupujú športové prostredie reprezentanti vo vodnom slalome Jana Dukátová a Jakub Grigar, alpský lyžiar Adam Žampa či bývalý futbalista Filip Šebo. "Beh mi je blízky, patrí do mojej prípravy, či už ide o kondičný tréning, alebo regeneráciu po tréningu na vode. Som ambasádorka, ale nemôžem štartovať, keďže v tom čase máme nominačné preteky práve v Čunove," uviedla Dukátová. Šebo sa po skončení profesionálnej hráčskej kariéry začal venovať triatlonu: "Z tejto trojkombinácie mi beh robí najväčšie ťažkosti, je najťažšie sa v ňom zlepšovať."