Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Zapletalová sa teší z limitu, verí, že pobeží ešte rýchlejšie

Na snímke slovenská atlétka Emma Zapletalová v behu na 400 prekážok na atletickom mítingu P-T-S v Šamoríne 2. júna 2021. Foto: TASR - Jakub Kotian

Dvadsaťjedenročná Zapletalová výkonom 55,29 sekundy prekonala potrebný čas o 11 stotín.

Bratislava 7. júna (TASR) - Slovenská atlétka Emma Zapletalová napriek splneniu olympijského limitu vidí vo svojej forme rezervy. V pondelok sa vrátila na Slovensko už s miestenkou do Tokia, ktorú si v behu na 400 metrov prekážok vybojovala na nedeľnom mítingu v holandskom Hengele.

Dvadsaťjedenročná Zapletalová výkonom 55,29 sekundy prekonala potrebný čas o 11 stotín. Zabehla svoj druhý najlepší výkon v kariére a za vlastným národným rekordom 55,19 z minuloročných majstrovstiev Slovenska v Trnave zaostala o jedinú desatinu. "Samozrejme, som rada, že som splnila limit, ale s časom ešte nie som úplne spokojná, pretože to nie je to, čo by som chcela bežať tento rok. Verím, že to pôjde pomaly dole a dole," povedala zverenka Petra Žňavu.

V pretekoch obsadila štvrtú priečku. "Na poslednej prekážke som urobila chybu, rezervy vidím aj v behaní medzier v prekážkach. Napríklad druhú zákrutu som bežala vo vonkajšej dráhe, možno by som to mohla rozbehnúť aj rýchlejšie. Keď som si pozerala, ako som na tom bola so súperkami, trošku som zaostávala na prvej dvojstovke. Bola som rada, že vo ôsmej dráhe som mohla ísť moje preteky, a nemusela som riešiť súperky. Celkom mi to aj vyhovovalo," dodala Zapletalová, na ktorú najbližšie čakajú majstrovstvá Európy družstiev (19. a 20. júna). V bulharskej Starej Zagore si vyskúša hladkú štvorstovku, následne sa na majstrovstvách Slovenska (26. a 27. júna) v Trnave predstaví na 400 m prek.