Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Zapletalová splnila na 400 m prekážok limit na OH v Tokiu

Na archívnej snímke slovenská atlétka Emma Zapletalová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zverenka Petra Žňavu zabehla svoj druhý najlepší výkon v kariére a za vlastným slovenským rekordom 55,19 z minuloročných augustových majstrovstiev Slovenska v Trnave zaostala iba o jedinú desatinu.

Hengelo 6. júna (TASR) - Slovenská atlétka Emma Zapletalová splnila na mítingu v holandskom Hengele limit na OH v Tokiu v behu na 400 m prekážok. Časom 55,29 sekundy prekonala potrebný čas o 11 stotín sekundy a obsadila štvrtú priečku.

Zverenka Petra Žňavu zabehla svoj druhý najlepší výkon v kariére a za vlastným slovenským rekordom 55,19 z minuloročných augustových majstrovstiev Slovenska v Trnave zaostala iba o jedinú desatinu. "Som rada, že to tam padlo a potvrdila som čas z minulého roka. Pritom som ešte stále urobila chybičky, ale to sú prekážky. Pred poslednou som išla trochu opatrne a urobila som o krok viac. Verím, že jedného dňa prídu preteky, v ktorých neurobím chybu a bude to veľmi pekný výkon. V prípade ideálneho behu si verím aj na čas pod 55 sekúnd. Aj keď som sa kvalifikovala na olympiádu, môj hlavný cieľ ostávajú júlové ME do 23 rokov v Tallinne, kde by som chcela uspieť," povedala pre Slovenský atletický zväz (SAZ).

Zapletalová je po chodcoch na 50 km Matejovi Tóthovi a Michalovi Morvayovi tretím slovenským atlétom s istotou štartu na OH 2021.

Prekážkarskú štvorstovku v Hengele vyhrala domáca favoritka Femke Bolová v rekorde mítingu 54,33 pred Annou Ryžikovovou z Ukrajiny (54,59) a Juhoafričankou Wandou Nelovou (55,25). Zapletalová získala skalpy bývalej európskej šampiónky a striebornej z OH 2016 v Riu de Janeiro Petersenovej z Dánska (55,55), Britky Liny Nielsenovej (55,76), Couckuytovej z Belgicka (56,70) i Barbadosanky Belleovej (57,19), informoval web atletika.sk. Míting v Hengele mal zlatý štatút seriálu World Athletics Continental Tour.