Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

Zapletalová vrcholí s prípravou na sezónu, už v máji ju čaká aj DL

Na snímke slovenská atlétka Emma Zapletalová. Foto: TASR - Martin Baumann

V tréningovom procese sa Zapletalová nevyhla komplikáciám, v marci na sústredení v portugalskom Monte Gordo si podvrtla členok.

Nitra 20. apríla (TASR) - Slovenská atlétka Emma Zapletalová sa nachádza vo vrcholnej fáze prípravy pred nadchádzajúcou sezónou pod holým nebom. Semifinalistku olympijských hier v Tokiu čakajú prvé významné preteky v Birminghame 21. mája na mítingu Diamantovej ligy.

Zapletalová vynechala halovú sezónu, v ktorej sa v jej primárnej disciplíne 400 m prekážok nesúťaží a formu naberala predovšetkým na sústredeniach. Pochvaľovala si najmä to na Tenerife na prelome februára a marca. "Emma odmakala viacero parádnych tréningov. S konzultantom Mirom Vavákom z FTVŠ UK sme často a podrobne rozoberali prekážkarskú i bežeckú techniku. Pre mňa i Emmu to bola skvelá škola," priznal tréner slovenskej bežkyne Peter Žňava pre atletika.sk.

V tréningovom procese sa Zapletalová nevyhla komplikáciám, v marci na sústredení v portugalskom Monte Gordo si podvrtla členok. "Špičkový športovec musí počítať s tým, že aj takéto niečo príde. Emma zdravotné problémy ťažšie znáša, ale aj v tomto napreduje a uvedomuje si, že to patrí k športu. Vyrovnala sa s tým lepšie ako v predošlých rokoch. Do začiatku letnej sezóny nám ešte ostáva trochu času. Budeme sa snažiť pripraviť ju do prvého štartu tak, aby pre nás sezóna dopadla opäť dobre," vyhlásil tréner slovenskej prekážkarky.