Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Áder a Orbán zablahoželali Dudovi k volebnému víťazstvu

Maďarský prezident János Áder, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Áder v liste okrem iného vyjadril presvedčenie, že s Dudom budú môcť naďalej spoločne pracovať na obohacovaní maďarsko-poľských priateľských vzťahov.

Budapešť 13. júla (TASR) - Krajiny strednej Európy zohrávajú konštruktívnu úlohu pri zvyšovaní konkurencieschopnosti a bezpečnosti EÚ. Napísal to v pondelok maďarský prezident János Áder v blahoprajnom liste víťazovi nedeľňajšieho druhého kola poľských prezidentských volieb - úradujúcemu prezidentovi Andrzejovi Dudovi.

Áder v liste okrem iného vyjadril presvedčenie, že s Dudom budú môcť naďalej spoločne pracovať na obohacovaní maďarsko-poľských priateľských vzťahov. Zároveň vyzdvihol úlohu zoskupenia V4 v rámci EÚ, informovala agentúra MTI.

Spravodajský server privatbankar.hu podotkol, že Dudove víťazstvo prospieva aj vláde maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorého najdôležitejším spojencom v sporoch s Bruselom je práve Poľsko.

"Vaše víťazstvo je kľúčové z hľadiska budúcich úspechov našich snáh o posilňovanie strednej Európy," napísal Orbán na Facebooku na margo Dudovho znovuzvolenia.




spravodajca TASR Ladislav Vallach