Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

KRVAVÁ SESTROVRAŽDA: Chlapec dobodal vo Viedni na smrť 14-ročnú sestru

Hasiči a sanitky. Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dievča sa v uplynulom týždni odsťahovalo od rodiny do krízového centra Úradu pre mládež v rakúskej metropole, pretože sa doma cítilo priveľmi pod tlakom a priveľmi obmedzované.

Viedeň 18. septembra (TASR/Teraz.sk) - Štrnásťročnú školáčku z Afganistanu dobodal dnes na smrť vo Viedni jej o štyri roky starší brat, ktorý sa k činu priznal.

Dievča sa v uplynulom týždni odsťahovalo od rodiny do krízového centra Úradu pre mládež v rakúskej metropole, pretože sa doma cítilo priveľmi pod tlakom a priveľmi obmedzované. Napríklad vo vychádzkach či v stretnutiach s priateľkami, na tínedžerku neustále dohliadala jej staršia sestra.

Informácie poskytla pre rakúske médiá hovorkyňa spomínaného úradu Petra Mandlová.

Podľa jej slov dievča požiadalo o prijatie do krízového centra samo, rodičia však s jeho umiestnením v zariadení súhlasili a s úradom spolupracovali.

Obeť hrdelného zločinu sa nikdy nezmieňovala o strachu z blízkych alebo o pocite fyzického ohrozenia. Nič teda nenaznačovalo potrebu chrániť dievča pri cestách do školy. Úrad nebol v kontakte s bratom obete, jeho útok zodpovedných totálne prekvapil.

Dievča hľadalo útočisko v úrade už vlani v lete, aj vtedy bolo dočasne v krízovom centre, napokon sa však vrátilo domov.

Krvavý zločin sa stal na dvore istého obytného domu v čase, keď tínedžerka smerovala do školy. Brat si na ňu počkal a po ostrej hádke ju viacerými ranami nožom ubodal. Ani privolaní záchranári nedokázali dievča, ktoré utrpelo bodné zranenia v krčnej, hrudnej a brušnej oblasti a stratilo mnoho krvi, vrátiť do života. Obeť útoku zomrela na mieste činu.

Prípad vyšetrujú viedenskí kriminalisti, podľa hovorcu polície je však pozadie činu zatiaľ nejasné. Výsluch útočníka, ktorý najskôr z miesta zločinu ušiel a po asi 30 minútach sa sám prihlásil na polícii, potrvá dnes celé hodiny.