Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

V Afganistane zatkli muža, ktorý mal predať približne 130 žien

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zadržaný muž ženám tvrdil, že im nájde majetného manžela, potom ich však previezol do inej provincie, kde ich namiesto výhodného vydaja predal do otroctva.

Kábul 16. novembra (TASR) - Muža, ktorý čelí podozreniam, že s vidinou výhodného sobáša oklamal a predal desiatky žien, zatklo vládne hnutie Taliban na severe Afganistanu, uviedli v utorok miestni predstavitelia. Informovala o tom agentúra AFP.

Muža zadržali v severoafganskej provincii Džauzdžán, potvrdil Taliban s tým, že vyšetrovanie je stále v počiatočnej fáze. Podľa miestnej polície sa muž zameriaval predovšetkým na chudobnejšie ženy, ktoré sa zúfalo usilovali zlepšiť svoje životné podmienky.

Zadržaný muž ženám tvrdil, že im nájde majetného manžela, potom ich však previezol do inej provincie, kde ich namiesto výhodného vydaja predal do otroctva, spresňuje AFP. Takýmto spôsobom mal podvodník predať približne 130 žien.

Zločinnosť, rodinkárstvo a korupcia nie sú v Afganistane ničím novým, prehlbujúca sa chudoba však marí tvrdenia vlády hnutia Taliban o zákonnosti, konštatuje agentúra AFP. Od návratu k moci v auguste tohto roka sa hnutie usiluje zvládnuť záplavu zločinu v podobne lúpeží či únosov vo väčších afganských mestách.

Ministerstvo vnútra Talibanu v utorok informovalo, že zadržalo 60 ľudí vrátane pracovníkov pasového oddelenia, ktorí falšovali dokumenty na získanie pasov. Ministerstvo zároveň oznámilo, že dočasne uzatvorilo úrad pre vydávanie pasov v hlavnom meste Kábul.