Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Britský premiér uskutoční rekonštrukciu vlády

Na snímke britský premiér Boris Johnson. Foto: TASR/AP

Šéf úradu britskej vlády Michael Gove bol navrhnutý ako náhrada za ministerku vnútra Priti Patelovú, ktorá bola pod tlakom v dôsledku nárastu počtu migrantov prichádzajúcich z Francúzska.

Londýn 15. septembra (TASR) - Britský premiér Boris Johnson uskutoční v stredu rekonštrukciu vlády. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na svoj zdroj v britskej vláde.

Podľa AFP zdroj hovoril o pozícii ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, ktorý čelí kritike za to, ako zvládol odchod z Afganistanu. V čase, keď hnutie Taliban v polovici augusta obsadilo Afganistan a britská vláda sa snažila evakuovať britských štátnych príslušníkov a afganský personál, bol Raab na dovolenke na gréckom ostrove.

Zdroj hovoril aj o pozícii ministra školstva Gavina Williamsona, ktorý čelí prívalu sťažností, čo sa týka zatvárania škôl, zabezpečenia skúšok a prijímania na univerzity v čase pandémie koronavírusu.

Ministerka obchodu Liz Trussová, ktorá sprostredkovala sériu dohôd od januárového úplného odchodu Británie z Európskej únie, bola navrhnutá, aby nahradila Raaba. Šéf úradu britskej vlády Michael Gove bol navrhnutý ako náhrada za ministerku vnútra Priti Patelovú, ktorá bola pod tlakom v dôsledku nárastu počtu migrantov prichádzajúcich z Francúzska, dodal zdroj pre AFP.