Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Zahraničie

AFP: NATO od Číny žiada, aby nepodporovala ruskú inváziu na Ukrajinu

Na snímke vľavo v popredí americký prezident Joe Biden, vľavo britský premiér Boris Johnson, uprostred francúzsky prezident Emmanuel Macron a v pozadí druhá zľava slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pózujú pre skupinovú fotografiu pred summitom NATO, na ktorom sa bude diskutovať o ruskej invázii na Ukrajinu v sídle NATO v Bruseli 24. marca 2022. Foto: TASR/AP

Mimoriadny summit NATO sa začal vo štvrtok predpoludním v sídle Aliancie v Bruseli. Priamo sa na ňom zúčastňuje aj americký prezident Joe Biden.

Brusel 24. marca (TASR) - Lídri členských krajín NATO, ktorí sa vo štvrtok stretávajú na summite v Bruseli, žiadajú, aby Čína nepodporovala inváziu Ruska na Ukrajinu a podnikala nenásilné kroky s cieľom ukončiť tento konflikt. Uviedol to vo štvrtok vysokopostavený predstaviteľ NATO. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Nemenovaný činiteľ médiám v sídle NATO počas štvrtkového summitu podľa AFP povedal, že viacerí lídri členských krajín Aliancie od Číny žiadajú, aby plnila svoje záväzky v rámci medzinárodného spoločenstva ako člen Bezpečnostnej rady OSN.

"Od Číny musíme aj naďalej vyžadovať, aby Rusko v jeho agresii proti Ukrajine nepodporovala," povedal uvedený predstaviteľ NATO.

Mimoriadny summit NATO sa začal vo štvrtok predpoludním v sídle Aliancie v Bruseli. Priamo sa na ňom zúčastňuje aj americký prezident Joe Biden.