Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Aktivisti v Bruseli premaľovali priechody palestínskymi vlajkami

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Biele pásy pešieho priechodu pomaľovali pri sídle Európskej komisie a Európskej rady, izraelskom veľvyslanectve a ústredí spoločností Thales a Axa.

Brusel 23. januára (TASR) - Skupina aktivistov s názvom Action Palestine v noci na pondelok premaľovala viaceré priechody pre chodcov v Bruseli palestínskymi vlajkami. Súvisí to s celosvetovou kampaňou odsudzujúcou politické kroky novej izraelskej vlády, uviedla televízia RTBF, informuje spravodajca TASR.

Aktivisti si zámerne vybrali štyri symbolické miesta. Biele pásy pešieho priechodu pomaľovali pri sídle Európskej komisie a Európskej rady, izraelskom veľvyslanectve a ústredí spoločností Thales a Axa.

RTBF spresnila, že akcia bola súčasťou celosvetového akčného dňa na podporu Palestínčanov. Ide o reakciu na rozhodnutie nového izraelského ministra národnej bezpečnosti a predsedu krajne pravicovej a protiarabsky zameranej strany Ocma jehudit (Židovská sila). Minister Itamar Ben Gvir totiž 9. januára zakázal na verejnom priestore v štáte Izrael vyvesovanie palestínskych vlajok.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)