Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Al-Džazíra hlási zatknutie svojho spravodajcu v Gaze

Zničené budovy v Pásme Gazy po izraelskom bombardovaní vidieť z okna lietadla amerických vzdušných síl, ktoré prelietava nad Pásmom Gazy vo štvrtok 14. marca 2024. Foto: TASR/AP

Al-Džazíra minulý mesiac Izrael obvinila, že sa systematicky zameriava na jej zamestnancov pracujúcich v Gaze.

Gaza 18. marca (TASR) - Televízna stanica al-Džazíra sídliaca v Katare oznámila, že izraelské sily v pondelok pri zásahu v nemocnici Šifá v meste Gaza zbili a zatkli jej spravodajcu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Zdroj z prostredia tejto televízie pre AFP povedal, že zatknutých bolo aj ďalších päť osôb vrátane kameramanov či technikov. Izraelský tank podľa tohto zdroja, ktorý však chcel zostať v anonymite, zničil vozidlo, v ktorom sa novinár a ďalší členovia tímu viezli.

Al-Džazíra minulý mesiac Izrael obvinila, že sa systematicky zameriava na jej zamestnancov pracujúcich v Gaze.

Do pondelka boli vo vojne medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas potvrdené úmrtia najmenej 95 novinárov a pracovníkov médií, uvádza Výbor na ochranu novinárov (CPJ) na základe svojich predbežných zistení. Výbor dodáva, že 90 z nich boli Palestínčania, traja Libanončania a dvaja Izraelčania.

O život počas konfliktu v Pásme Gazy prišli aj dvaja novinári stanice al-Džazíra a ďalší utrpel zranenia, pripomína AFP.

Izraelská armáda v pondelok oznámila, že vykonáva operáciu proti militantom v nemocnici Šifá, ktorá je najväčším nemocničným zariadením v Pásme Gazy. Komplex budov nemocnice podľa nej využívajú aj vysokopostavení členovia hnutia Hamas.