Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Al-Káida zverejnila video k výročiu útokov z 11. septembra 2001

V USA teroristická organizácia al-Káida uskutočnila útok unesenými lietadlami na obe veže Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku a na budovy Pentagónu vo Washingtone a v Pensylvánii. Pri teroristickom čine zahynulo 2973 ľudí. Foto: TASR/AP

Takmer hodinové video zverejnili v utorok popoludní webové stránky militantov zámerne, na výročie útokov z 11. septembra 2001. Má názov - Pravda prišla a lož zahynula.

Káhira 12. septembra (TASR) - Vodca al-Káidy Ajman Zawahrí vyhlásil, že jeho bojovníci porazili v Iraku Američanov. Tvrdí to na videu, ktoré teroristická skupina zverejnila na výročie útokov na USA z 11. septembra 2001, informovala agentúra AP.

Takmer hodinové video zverejnili v utorok popoludní webové stránky militantov zámerne, na výročie útokov z 11. septembra 2001. Má názov "Pravda prišla a lož zahynula". Obsahuje aj výroky bývalého lídra al-Káidy Usámu bin Ládina a ďalších predstaviteľov siete.

Bin Ládinov bývalý hovorca kritizoval amerického prezidenta Baracka Obamu za jeho vyhlásenia, že Spojené štáty nie sú vo vojne s islamom. Na videu tvrdí, že USA sú "celkom jasne proti islamu ako politickému a vládnemu systému a proti podstate" tohto náboženstva.