Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Z vraždy obvinená Knoxová sa bude vydávať, zasnúbila sa so spolužiakom

Amanda Knoxová Foto: TASR/AP

Američanka, ktorú médiá počas procesu prezývali diabol s anjelskou tvárou, teraz žije v USA, kam sa vrátila z Talianska v roku 2011 po skoršom oslobodzujúcom rozsudku.

Washington 14. februára (TASR) - Američanka Amanda Knoxová, ktorú za vraždu britskej študentky v Taliansku odsúdili na 28,5 roka väzenia, sa v USA zasnúbila. Jej vyvoleným je 27-ročný hudobník Colin Sutherland, s ktorým sa poznajú od strednej školy, napísal denník The Seattle Times. Podľa agentúry AP túto informáciu potvrdil aj zdroj blízky Knoxovcom. Dátum svadby zatiaľ nie je stanovený.

Podľa seattleskej tlače Knoxová, ktorú médiá počas procesu prezývali "Diabol s anjelskou tvárou", žije v Seattli a pracuje v kníhkupectve i ako novinárka.



Knoxová teraz žije v USA, kam sa vrátila z Talianska v roku 2011 po skoršom oslobodzujúcom rozsudku. Vtedy vyhlásila, že z vlastnej vôle sa do Talianska nevráti. O tom, čo prežila, napísala knihu "Waiting to be Heard", v ktorej opäť deklaruje svoju nevinu.

Američanka a jej niekdajší priateľ Raffael Sollecito pred súdom vypovedali, že v čase vraždy neboli v byte. Čo sa odohrávalo v noci, si nepamätajú, pretože boli pod vplyvom marihuany a alkoholu. Testy DNA na noži, ktorým bolo dievča zabité, páchateľov jednoznačne neusvedčili.

Na kombosnímke vydanej 25. marca 2013 zľava taliansky študent Raffaele Sollecito, zosnulá 21-ročná britská študentka Meredith Kercherová a jej americká spolubývajúca Amanda Knoxová
Foto: TASR/AP


Súd Knoxovej v roku 2009 udelil trest 26 rokov väzenia, Sollecito mal za mrežami zostať 25 rokov. V októbri 2011 však v procese nastal zvrat a súd dvojicu oslobodil. Pred dvoma rokmi najvyšší súd kvôli nezrovnalostiam nariadil nový proces.