Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Ambasáda USA v Kyjeve vydala ďalšie varovanie pred ruskými útokmi

Žena drží ukrajinskú vlajku pred zničenými ruskými tankami vystavenými na Námestí nezávislosti (Majdan) v utorok 23. augusta 2022 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Veľvyslanectvo vyzvalo amerických občanov, aby urýchlene opustili Ukrajinu a použili pri tom dostupné prostriedky pozemnej dopravy, ak je to bezpečné.

Kyjev 24. augusta (TASR) - Americké veľvyslanectvo v Kyjeve vyzvalo v stredu amerických občanov, aby opustili Ukrajinu, ak môžu. Veľvyslanectvo už predtým varovalo pred zvýšenou pravdepodobnosťou ruských útokov okolo Dňa nezávislosti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Ministerstvo zahraničných vecí má informácie, že Rusko v nasledujúcich dňoch zintenzívni svoje snahy súvisiace s podnikaním útokov na ukrajinskú civilnú infraštruktúru a vládne zariadenia," uviedol americký zastupiteľský úrad na svojej webovej stránke.

Veľvyslanectvo vyzvalo amerických občanov, aby urýchlene opustili Ukrajinu a použili pri tom dostupné prostriedky pozemnej dopravy, ak je to bezpečné. Podobné varovanie vydalo aj v utorok.

Ukrajina si v stredu pripomenie 31 rokov od získania nezávislosti od Sovietskeho zväzu. V tejto deň zároveň uplynie šesť aj mesiacov od začiatku ruskej invázie. Pre hrozbu ruských útokov v Kyjeve zakázali všetky oslavné podujatia a v meste Charkov v blízkosti frontovej línie na východe Ukrajiny, platí zákaz vychádzania, píše Sky News.