Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Americká polícia má nedostatok ochranných prostriedkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hlavné policajné oddelenia vo veľkých mestách ako Detroit či Houston museli dočasne vyradiť niektorých zamestnancov zo služby v dôsledku šíriacej sa nákazy.

New York 31. marca (TASR) - Americká polícia čelí nedostatku ochranných prostriedkov proti novému koronavírusu, a tak množstvo jej príslušníkov počas služby nenosí rúška, rukavice ani respirátory. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hlavné policajné oddelenia vo veľkých mestách ako Detroit či Houston museli dočasne vyradiť niektorých zamestnancov zo služby v dôsledku šíriacej sa nákazy. Policajné oddelenia svojim príslušníkom odporúčajú čo najviac obmedziť sociálny kontakt. Keďže chorých policajtov v teréne neustále pribúda, niektoré oddelenia presúvajú na ulice aj detektívov či administratívnych pracovníkov.

Problémom čelí aj newyorské policajné oddelenie, ktoré je najväčšie v krajine. Podľa newyorskej polície malo pozitívny test na koronavírus 818 jej príslušníkov, z toho 730 uniformovaných policajtov. Oddelenie ďalej uviedlo, že práceneschopných má približne 5000 z celkovo 55.000 zamestnancov.