Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Mississippi v USA zasiahlo tornádo, hlásia obete aj rozsiahle škody

Pohľad na zničené budovy po tornáde v meste Montebello, v americkom štáte Kalifornia 23. marca 2023. Foto: TASR/AP

Úrad pre mimoriadne situácie v Mississippi (MEMA) uviedol, že v okresoch Sharkey a Humphreys pokračuje pátranie i záchranné operácie. MEMA takisto vydal varovania pre viaceré okresy.

Rolling Fork 25. marca (TASR) - Najmenej 23 ľudí prišlo o život v americkom štáte Mississippi, keď ho v noci na sobotu zasiahlo viacero tornád a silné búrky, ktoré zničili početné budovy a spôsobili výpadky elektriny. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP a stanice ABC.

Štátny úrad pre mimoriadne situácie uviedol, že najmenej štyria ľudia sú nezvestní a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Očakáva tiež, že sa bilancia obetí zvýši. Bez dodávok elektriny sa ocitli desaťtisíce obyvateľov štátov Mississippi, Alabama a Tennessee.

"Silné tornáda v noci na dnes zabili najmenej 23 obyvateľov Mississippi. Vieme, že mnohí ďalší sú zranení. Pátracie a záchranné tímy sú stále aktívne," uviedol guvernér Tate Reeves.

V mimoriadne postihnutom mestečku Rolling Fork zostali z celého radu domov a ďalších budov len roztrúsené trosky. Zábery miestnej televízie zachytávajú prevrátené a zničené autá či vyvrátené stromy.

"Moje mesto je preč," povedal starosta Rolling Fork Eldridge Walker pre stanicu CNN. "Devastácia, keď sa pozriem zľava doprava, vidím len to."

V oblasti očakávajú ďalšie búrky, podľa meteorológov však nebudú také silné. Lokálne výstrahy pred možnými tornádami už odvolali.