Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Americké úrady sa zmocnili webových stránok iránskych štátnych médií

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Irán uviedol, že USA sa za nejasných okolností zmocnili niekoľkých spravodajských webových stránok prepojených s vládou.

Washington 22. júna (TASR) - Americké policajné úrady získali kontrolu nad webovými stránkami iránskych štátnych spravodajských staníc Press TV a al-Alam a webu jemenskej televízie al-Masirah, ktorú kontrolujú jemenskí povstalci - húsíjovia. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Každý z týchto webov zobrazoval oznam, že stránky sa "zmocnila vláda Spojených štátov". Oznámenie takisto obsahovalo zmienku o sankčných zákonoch USA a jeho súčasťou boli pečate amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a amerického ministerstva obchodu.

Iránsky štátny telerozhlas IRIB podľa AFP informoval, že zablokované boli aj ďalšie webové stránky. IRIB Spojené štáty obvinil, že potláčajú slobodu prejavu a spájajú sa s Izraelom a Saudskou Arábiou s cieľom zablokovať média odhaľujúce zločiny, ktoré v tomto regióne spáchali spojenci USA.

Irán uviedol, že USA sa za nejasných okolností zmocnili niekoľkých spravodajských webových stránok prepojených s vládou, píše agentúra AP. Americké úrady vypnutie iránskych webov bezprostredne nepotvrdili.