Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Americkí ministri Austin a Blinken sa stretli so Zelenským

Na snímke minister obrany Lloyd Austin (vľavo) a minister zahraničných vecí Antony Blinken (vpravo) sa stretli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským v nedeľu 24. apríla 2022 v Kyjeve na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Zelenskyj v nedeľu avizoval, že od americkej delegácie očakáva výsledky v oblasti dodávok zbraní i bezpečnostných záruk.

Kyjev 25. apríla (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa stretol v nedeľu s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom a ministrom obrany USA Lloydom Austinom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Zelenského stretnutie s americkými ministrami potvrdil v rozhovore zverejnenom v nedeľu na platforme YouTube ukrajinský prezidentský poradca Oleksij Arestovyč. Priblížil vtedy, že rokovanie prebieha.

Zelenskyj predtým v nedeľu avizoval, že od americkej delegácie očakáva výsledky v oblasti dodávok zbraní i bezpečnostných záruk. "Nemôžete k nám dnes prísť s prázdnymi rukami... očakávame špecifické veci a špecifické zbrane," povedal.

Západ poskytuje Ukrajine vojenské vybavenie, Zelenskyj však opakovane upozorňuje, že jeho krajina potrebuje viac ťažkých zbraní vrátane systémov protivzdušnej obrany dlhého dosahu a bojových lietadiel.