Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Americkú speváčku Arethu Franklinovú uvedú do Gospelovej siene slávy

Aretha Franklinová Foto: TASR/AP

Soulová diva sa 14. augusta zaradí k početným hviezdam náboženskej hudby, ktoré zdobia Gospelovú sien slávy, zriadenú v roku 1971.

Nashville 9. mája (TASR) - Americkú speváčku Arethu Franklinovú uvedú v auguste spolu s ďalšími šiestimi osobnosťami do Gospelovej siene slávy. Informoval o tom dnes Zväz gospelovej hudby v USA.

Soulová diva sa 14. augusta zaradí k početným hviezdam náboženskej hudby, ktoré zdobia Gospelovú sien slávy, zriadenú v roku 1971. Spolu so 70-ročnou rodáčkou z Memphisu tento rok pribudnú v Tennessee ďalšie osobnosti gospelovej hudby - bluegrassový spevák a multiinštrumentalista Ricky Skaggs, päťčlenná rodinná skupina The Hoppers zo Severnej Karolíny, súčasný kresťanský spevák Dallas Holm, televízny šíriteľ kresťanstva Rex Humbard a rocková gospelová skupina Love Song.

Gospelové korene v tvorbe černošskej speváčky Arethy Franklinovej siahajú do jej detstva, ktoré poznačila výchova k viere zo strany otca, baptistického kazateľa. Speváčkin album Amazing Grace z roku 1972 patrí k napredávanejším v tomto hudobnom žánre.

V Gospelovej sieni slávy je vyše 150 osobností vrátane mnohých nadžánrových ako Elvis Presley či Dolly Partonová.