Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Americký viceprezident sa nechá otestovať, nakazený je jeho pracovník

Americký viceprezident Mike Pence, archívna foto. Foto: TASR/AP

Viceprezident tiež zdôraznil, že ani on, ani jeho manželka Karen nemajú žiadne symptómy ochorenia.

Washington 21. marca (TASR) - Americký viceprezident Mike Pence v sobotu oznámil, že sa spolu so svojou manželkou Karen nechá otestovať na prítomnosť nového typu koronavírusu. Reagoval tak na skutočnosť, že nákazu potvrdili u jedného z pracovníkov jeho kancelárie, informovala agentúra AFP.

Pence ubezpečil, že ani on, ani prezident USA Donald Trump neprichádzali s infikovaným pracovníkom do priameho kontaktu. Uvedený zamestnanec bol naposledy v Bielom dome v pondelok.

Viceprezident tiež zdôraznil, že ani on, ani jeho manželka Karen nemajú žiadne symptómy ochorenia. Pre každý prípad však absolvujú testy ešte v sobotu popoludní miestneho času.

Mike Pence je šéfom tímu Bieleho domu, ktorý prijíma opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu v USA. Na sobotňajšom tlačovom brífingu zároveň oznámil, že v celej krajine zaznamenali už 19.343 prípadov nákazy.

Testy absolvovalo už viac ako 195.000 Američanov.

Reštriktívne opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu prijíma čoraz viac amerických štátov a miest. Najnovšie guvernér štátu New Jersey Phil Murphy v sobotu nariadil všetkým obyvateľom, aby zostali vo svojich domovoch. Zároveň ohlásil uzavretie všetkých obchodov a prevádzok, ktorých fungovanie nie je nevyhnutné pre zaistenie základných potrieb, ako aj zrušenie všetkých verejných zhromaždení.