Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Americký viceprezident sa v debate stretne s Kamalou Harrisovou

Členovia produkcie kontrolujú na pódiu plexisklá proti šíreniu ochorenia COVID-19 počas príprav na stredajšiu debatu, v ktorej sa stretnú americký viceprezident Mike Pence s demokratickou oponentkou a kalifornskou senátorkou Kamalou Harrisovou v Salt Lake City, hlavnom meste štátu Utah v stredu 7. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Harrisová bude prvou černoškou v histórii Spojených štátov, ktorá sa zúčastní na viceprezidentskej debate.

Salt Lake City 7. októbra (TASR) – Americký viceprezident Mike Pence sa v stredajšej debate stretne s demokratickou oponentkou a kalifornskou senátorkou Kamalou Harrisovou, uviedla v stredu agentúra AP.

Debata sa uskutoční v Salt Lake City – hlavnom meste štátu Utah. Oponenti sa stretnú počas toho, ako sa americký prezident Donald Trump zotavuje v Bielom dome po tom, čo bol pozitívne testovaný na koronavírus.

Pence sa v debate zrejme dotkne Harrisovej a Bidenových liberálnych zákonov, no hlavnou témou stretnutia bude s najväčšou pravdepodobnosťou pandémia koronavírusu. Podľa agentúry AP sa Penceovi doposiaľ nepodarilo zaviesť strategický plán na boj proti koronavírusu, zatiaľ čo krajina zaznamenala v spojení s koronavírusom viac ako 210 000 obetí.

Dvojica bude od seba na pódiu vzdialená približne štyri metre a oddelená plexisklovými zábranami. Malé publikum bude mať povinne nasadené rúška.

Americký viceprezident Mike Pence je 61-ročný bývalý guvernér štátu Indiana, je známy svojou oddanosťou americkému prezidentovi Trumpovi.

Kamala Harrisová je 55-ročná kalifornská senátorka jamajsko-indického pôvodu. Bývalá prokurátorka sa dostala do povedomia, keď spochybnila Trumpových nominantov a kandidátov na sudcov Najvyššieho súdu. Harrisová bude prvou černoškou v histórii Spojených štátov, ktorá sa zúčastní na viceprezidentskej debate.