Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Amsterdam a Rotterdam nariadili v niektorých častiach povinné rúška

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Napriek tomu, že mestskí pracovníci rozdávali v stredu rúška zadarmo a dodávka s reproduktormi i polícia ľudí upozorňovali, nie všetci rešpektovali nové opatrenia.

Amsterdam 5. augusta (TASR) - Holandské mestá Amsterdam a Rotterdam v stredu zaviedli povinné nosenie rúšok v niektorých rušných častiach mesta vrátane známej amsterdamskej uličky lásky Red Light District. Píše o tom tlačová agentúra AFP.

"Začíname s týmto experimentom, pretože sa obávame zvyšujúceho sa počtu koronavírusových infekcií," uviedla mestská rada v Amsterdame.

"Rúška sú povinné v preplnených a rušných oblastiach a tam, kde iné opatrenia nefungovali alebo nemali priaznivé ekonomické následky," píše sa vo vyhlásení mestskej rady.

Napriek tomu, že mestskí pracovníci rozdávali v stredu rúška zadarmo a dodávka s reproduktormi i polícia ľudí upozorňovali, nie všetci rešpektovali nové opatrenia, najmä v oblasti Red Light Districtu. Mnohí sa po meste prechádzali bez ochrany tváre a policajti ľudí len varovali a nedávali im pokuty, píše AFP.

V prístavnom meste Rotterdam polícia v stredu zastavila skupinu demonštrantov, ktorí proti novému opatreniu chceli protestovať, uviedli holandské médiá.

V Holandsku sa za uplynulý týždeň počet nových prípadov nákazy v porovnaní s predchádzajúcim týždňom zdvojnásobil. Krajina tak doposiaľ zaznamenala vyše 55.000 prípadov, z toho približne 6150 úmrtí.