Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Angelina Jolie navštívila v mene UNHCR sýrsky utečenecký tábor v Jordá

Angelina Jolie Foto: TASR/AP Photo

Jordánsko prichýlilo vyše pol milióna Sýrčanov, 185.000 z nich v tábore Zaatari, ktorý dnes herečka navštívila spoločne s vysokým komisárom OSN pre utečencov a nórskym ministrom zahraničných vecí.

Ammán 20. júna (TASR) - Hollywoodska herečka Angelina Jolie sa dnes počas návštevy najväčšieho tábora pre sýrskych utečencov v Jordánsku obrátila s výzvou na predstaviteľov sveta, aby odložili spory a vyvinuli diplomatické úsilie na skončenie občianskej vojny v Sýrii, ktorú označila za najakútnejšiu humanitárnu krízu sveta.

"Vyzývam vodcov sveta - prosím, odložte svoje spory, zjednoťte sa v záujme ukončenia násilia, nech diplomacia uspeje," vyhlásila, upozorňujúc na dnešný Svetový deň utečencov.

Jolieová navštívila sýrsky utečenecký tábor v Jordánsku ako osobitná vyslankyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Jordánsko prichýlilo vyše pol milióna Sýrčanov, 185.000 z nich v tábore Zaatari, ktorý dnes herečka navštívila spoločne s vysokým komisárom OSN pre utečencov Antóniom Guterresom a nórskym ministrom zahraničných vecí Espenom Barthom Eidem.

Informovala o tom tlačová agentúra Associated Press.