Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Angelina Jolieová prišla na návštevu sýrskych táborov

sobitná vyslankyňa Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Angelina Jolieová (uprostred) prichádza do jordánskeho stanového tábora pre sýrskych utečencov 11. septembra 2012 v jordánskom Mafgragu. Foto: TASR/AP Photo

Úrad Vysokého komisára OSN pre utečencov v apríli povýšil Jolieovú z vyslankyne dobrej vôle na osobitnú vyslankyňu vzhľadom na jej prácu pre túto agentúru.

Ammán 11. septembra (TASR) - Osobitná vyslankyňa Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Angelina Jolieová prišla v pondelok do Jordánska, aby navštívila Sýrčanov, ktorí ušli pred občianskou vojnou v ich krajine.

Hovorca UNHCR Ali Bebe informoval, že hollywoodska hviezda navštívi dnes prvý jordánsky stanový tábor pre sýrskych utečencov.

Bude ju sprevádzať šéf UNHCR António Guterres a jordánsky minister zahraničných vecí Násir Džúdí. Pôjdu sa pozrieť do tábora Zatari, v ktorom je približne 27.000 Sýrčanov.

V Jordánsku prichýlili viac ako 185.000 sýrskych utečencov - najviac v regióne.

UNHCR v apríli povýšil Jolieovú z vyslankyne dobrej vôle na osobitnú vyslankyňu vzhľadom na jej prácu pre túto agentúru. Herečka prispela piatimi miliónmi dolárov (3,91 mil. eur) na snahy OSN o pomoc utečencom na celom svete.