Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Angličan sa na Facebooku vyhrážal žiakom v USA zastrelením

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Tisícky detí z amerického štátu Tennessee nešli kvôli vyhrážkam do školy a zostali doma.

Londýn 9. februára (TASR) - Mladého muža, ktorý sa prostredníctvom Facebooku vyhrážal zabitím 200 ľudí, dnes v Británii kvôli jeho nevhodnému komentáru v sociálnej sieti zatkli a obvinili.

Na základe hrozby, ktorú predstavoval jeho výrok, zostalo totiž vo štvrtok bez vyučovania 2900 školákov z okresu Warren, štát Tennessee.

Počas dnešného 30 minút trvajúceho zasadnutia súdu sa 24-ročný obžalovaný Reece Elliott z anglického Newcastlu k prípadu nevyjadril.

Prokurátor vyslovil názor, že obžalovaný si zjavne neuvedomuje závažnosť svojho činu a možné dôsledky.

Súd rozhodol o Elliottovom zotrvaní vo väzbe, pričom odmietol návrh obžalovaného ponechať ho na slobode s tým, že bude dochádzať na výsluchy.

Zatiaľ nie je jasné, či sa prípadom bude zaoberať aj americká justícia. Britská polícia však spresnila, že spolupracuje s príslušnými orgánmi okresu Warren v štáte Tennessee.

Elliott zavesil svoj komentár anonymne na stránku vytvorenú na pamiatku študenta z Tennessee, ktorý zomrel vlani v októbri. V odoslanej správe Elliott napísal, že verí, že pred tým, ako spácha samovraždu, zabije najmenej 200 ľudí, vrátane vlastného otca, ktorému chcel vziať jeho tri zbrane.

V súvislosti s Elliottovým komentárom na Facebooku polícia štátu Tennessee počas tohto týždňa hliadkovala v školách v mesta McMinnville v okrese Warren, ale napriek týmto opatreniam mnoho školákov zostalo radšej doma.

Po šoku, ktorý nielen v Spojených štátoch vyvolal masaker v škole v meste Newtown, štát Connecticut, kde strelec Adam Lanza vlani 14. decembra usmrtil 20 detí a ich šesť učiteliek, je americká verejnosť i polícia veľmi ostražitá a veľmi citlivo vníma akékoľvek ohrozenie bezpečnosti škôl.