Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Anglicko je pre COVID-19 pripravené na otvorenie poľných nemocníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spojené kráľovstvo je jednou z najviac zasiahnutých krajín Európy, covidu tam podľahlo 148.089 ľudí.

Londýn 30. decembra (TASR) - V dôsledku nárastu prípadov nákazy koronavírusom je Anglicko pripravené na otvorenie dočasných poľných nemocníc, uviedla vo štvrtok britská Národná zdravotná služba (NHS).

Počty nakazených koronavírusom vrátane jeho variantu omikron denne stúpajú, len v stredu ich bolo viac ako 183.000. Rýchlo rastie aj počet pacientov v nemocniciach, ktorý v stredu v Anglicku prekročil 10.000, čo je najviac od marca, poznamenala agentúra AFP.

NHS v Anglicku oznámila, že od tohto týždňa začne s výstavbou poľných nemocníc v areáli ôsmich nemocníc v mestách ako Londýn, Bristol či Leeds, pričom každá z nich pojme približne 100 ďalších pacientov. Tieto lôžka budú určené pre pacientov, ktorí sa zotavujú z chorôb, vrátane tých, ktorí prekonali koronavírusové ochorenie COVID-19, aby sa uvoľnil priestor a personál pre liečbu veľkého počtu nových prípadov nákazy koronavírusom.

Spojené kráľovstvo je jednou z najviac zasiahnutých krajín Európy, covidu tam podľahlo 148.089 ľudí. Vláda počas prvej vlny pandémie otvorila veľké poľné nemocnice na miestach, ako sú výstavné centrá, neboli však veľmi využívané. Minister zdravotníctva Sajid Javid dúfa, že ani tentoraz nebudú naplno využívané, ale podľa jeho slov "je absolútne správne, že sa pripravíme na všetky scenáre a zvýšime kapacitu".